Start theehuis Noorderbegraafplaats Leeuwarden

17 mei 2009 is het eindelijk zover! De stichting Theehuis Leeuwarden opent een theehuis op de Noorderbegraafplaats in Leeuwarden. Nog niet in het eigen gebouw. En voorlopig alleen op zondag. Maar toch.

Het theehuis op de Noorderbegraafplaats te Leeuwarden zoals het moet worden

Het idee is geboren in 2006. Vanaf mei 2007 is een klein groepje enthousiastelingen bezig een theehuis te realiseren op de Noorderbegraafplaats. Aanvankelijk met het idee dat er snel gestart zou kunnen worden. Gaandeweg wordt het duidelijk dat er toch een aantal hindernissen moeten worden genomen.

Aan de medewerking van de gemeentebestuur ligt het niet. Zij stelt een gebouw beschikbaar. Maar dat is eigenlijk te klein. Er moet dus bijgebouwd worden. Dan wordt ook duidelijk dat er een behoorlijk bedrag moet komen om alles te kunnen realiseren. Het bestuur zit nu midden in de fondswerving. De eerste toezeggingen zijn binnen.

Via het regelmatige contact met de gemeente wordt aangeboden voorlopig op zondagen de aula te gaan gebruiken als theehuis. Na wikken en wegen is besloten op het genereuze aanbod van de gemeente in te gaan. Er zijn vrijwilligers geworven en nu is het eindelijk zover. 17 mei a.s. gaan de deuren van het theehuis open.

Iedereen is welkom. Ron 11.30 uur wordt het formele startsein gegeven.

Vrijwilliger worden? Dat kan nog steeds. Zie voor meer informatie de website van het theehuis!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Blogpost. Bookmark de permalink.