Twitter / Home

Geert Wilders

Teleurstellend dat wrakingsverzoek is afgewezen. Hoge heren houden elkaar de hand weer eens boven het hoofd. Het circus gaat nu weer verder.

Vanavond zag ik In een nieuwsuitzending bovenstaande Tweet voorbij komen. Waar Wilders teleurgesteld is dat het wrakingsverzoek is afgewezen, ben ik teleurgesteld in de reactie van de politicus. Eigenlijk spreidt hij een zekere minachting voor ons rechtssysteem ten toon.
Natuurlijk is er wel wat aan te merken op ons rechtssysteem, maar in het algemeen kan worden gesteld dat we in Nederland een kwalitatief hoogwaardig stelsel hebben met goede rechters. Er is geen sprake van dat rechters elkaar de hand boven het hoofd houden. Integendeel ze passen het recht toe. En het mooie in Nederland is dat wanneer je het met de uitspraak van de rechter (of zoals in dit geval een rechtscollege) niet eens bent je in hoger beroep kunt gaan. En zelfs dan ben je nog niet aan het eind van de mogelijkheden.
Verder vind ik dat je je als politicus moet realiseren dat je uitspraken anders worden gewogen dan die van een ‘gewone’ burger. Als je als politicus ongenuanceerde uitspraken doet over het rechtssysteem is het niet denkbeeldig dat burgers dit ‘voor waar’ aannemen en ook denken dat het maar een rommeltje is in Nederland.
En het kan toch niet zo zijn dat een rechter alleen een goede uitspraak doet wanneer het in je eigen straatje past?

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.