Grote opkomst anti-kernenergie demonstratie Amsterdam (Blik op Nieuws.nl – Noord Holland)

Grote opkomst anti-kernenergie demonstratie Amsterdam

zaterdag 16 april 2011 13:24

Amsterdam – Tienduizend mensen demonstreerden vandaag op de Dam in Amsterdam tegen kernenergie.

 

Foto: Robby Hiel | Bekijk alle 5 foto’s

 

Uit alle delen van het land kwamen bussen vol met demonstranten. De aanwezigen gaven zo een krachtig signaal aan het huidige kabinet dat Nederlanders schoon genoeg hebben van kernenergie.

Wubbo Ockels maakte in zijn toespraak duidelijk dat er in een duurzame toekomst geen plaats is voor kernenergie. Ook meerdere politici uitten hun ongenoegen over het voornemen van minister Verhagen van Economische Zaken, om een tweede kerncentrale toe te staan in Nederland.

Volgens de organisatie laat de hoge opkomst zien dat de antikernenergie-beweging in Nederland weer springlevend is. Ook op internet riepen al ruim 73.000 voorstanders van schone energie het kabinet op geen vergunning af te geven voor nieuwe kerncentrales

De manifestatie is een initiatief van: Borssele2Nee, DWARS, Greenpeace, GroenLinks, Jongeren Milieu Actief, Laka, Milieudefensie, Natuur en Milieu, NL2050, de twaalf Natuur en Milieufederaties, Partij van de Arbeid, Partij voor de Dieren, PINK!, ROOD, SP, Urgenda, WECF, WISE en XminY.

Er is een tijd geweest dat Nederlanders nauwelijks in grote getale in de benen kwamen om uiting te geven aan hun mening. Dat is een interessante constatering. Ik denk ook dat het een interessante ontwikkeling is; stem geven aan je mening/gevoel. Maar wat mij hierbij ook intrigeert is de vraag of het beleid van het huidige kabinet hier mede debet aan is. Met andere woorden: maakt het gegeven dat het kabinet gedoogt wordt door een partij met (soms) radicale ideeen dat Nederlanders meer en sneller bereid en geneigd zijn voor hun mening uit te komen? Als dat zo is, dan heeft de huidige politieke constellatie ook nog een positief neveneffect. Ik hoop dat dat alleen nog maar sterker wordt. Anders gezegd: ik doe een oproep aan iedereen om expliciet voor de eigen mening uit te komen.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Blogpost met de tags , , , . Bookmark de permalink.