Slimme vergunningsaanvraag scheelt ondernemers tijd en geld

Nieuwsbericht | 25-03-2011

Bouwvergunningen kunnen vanaf vandaag sneller en eenvoudiger worden aangevraagd dankzij de “vergunningsversneller”.

Slimme webapplicatie

Deze slimme webapplicatie externe link: www.vergunningversneller.nl maakt het leven voor zowel ondernemers als gemeenten eenvoudiger. De lasten voor ondernemers dalen hierdoor met 6 miljoen euro per jaar.

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) is blij met dit initiatief. “Ondernemers moeten de ruimte krijgen om te doen waar ze goed in zijn. Dat is ondernemen, niet het aanvragen van vergunningen.”

Tot 80 procent van de vergunningaanvragen wordt in eerste instantie afgewezen. De aanvragen zijn ingewikkeld, en gemeenten zijn gedwongen een aanvraag af te wijzen, wanneer informatie mist. Daardoor moeten bouwondernemers vaak lang wachten.

Met de vergunningversneller kunnen bedrijven en gemeenten een bouwaanvraag samen digitaal voorbereiden. Hierdoor stijgt de kans op een succesvolle vergunningaanvraag, en wordt de verlening goedkoper.

Programma 'Slim geregeld goed verbonden'

De vergunningversneller is een resultaat van externe link: het programma “Slim geregeld Goed verbonden” van het Ministerie van EL&I. Dit programma verbetert dienstverlening van de overheid met behulp van ICT.

“Ondernemen moet lonen,” aldus minister Verhagen.“Op deze manier wordt de tijd en het werk dat verloren gaat met het aanvragen teruggebracht.” Volgens berekeningen van onderzoeksbureau EIM kan dit ondernemers jaarlijks zes miljoen euro besparen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*