Feestverlichting op de Nieuwestad te Leeuwarden

Sinds kort hangt de nieuwe feestverlichting op de Nieuwstad. Niet de traditionele lichtfiguren boven de gracht, maar allemaal led-lampjes in de bomen.
De foto’s (1, 2) heb ik al bij twitter gepost en daar kreeg ik ook al een reactie op: #duurzamenepzooi. Over vijf jaar zouden de bomen kapot zijn vanwege de duurzame led-lampjes.
Eerlijk gezegd had ik het zo nog niet gezien. Heb alleen aan de duurzame kant gedacht. Niet aan de eventuele schade. In al mijn naïviteit denk ik dat de lichte, weing stroom gebruikende duurzame led-lampjes juist goed voor het milieu zijn.

Heb voor de zekerheid nog even gezocht op de trefwoorden ‘led’ ‘feestverlichting’ ‘schade’ ‘bomen’, maar geen alarmerende berichten gevonden over schade aan bomen als gevolg van led-verlichting. Maar misschien kan iemand mij uit de droom helpen?

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Blogpost, Foto's met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*