Opelette

Dat vakantie inspireert weten we. Ik heb daar ook ‘last’ van. Al mijmerend in Bourgondië bedacht ik dat het goed zou zijn een poging te wagen de rest van het dagboek van mijn vader op internet te zetten.

Als je dan thuis komt heb je natuurlijk eerst nog allerlei andere klusjes. Maar gisteravond ben ik dan toch begonnen. En al lezend en typend merk je dat het toch allemaal wat is weggezakt. Al die plaatsnamen en al die termen. En bij dat laatste is het natuurlijk ook lastig wanneer je zelf niet in militaire dienst hebt gezeten.

Eén woord sprong er gister uit dat ik niet meteen kon thuisbrengen: opelette. Ik wist dat het met vervoer te maken had en er zat het automerk opel. Snel even zoeken op internet. Maar dat viel nog niet mee. Uiteindelijk ben ik er achter gekomen dat het een soort van mini taxi is met naast de bestuurder nog een stoel en daar achter twee banken langs de zijkant van de auto. Heb zowaar nog een afbeelding gevonden:

Zo zal ik de komende tijd nog wel meer termen tegen komen. Een deel van de termen kunnen via een link met wikipedia worden verklaard. Voor andere is meer onderzoek nodig. Interessant, maar dat kost tijd.

Dit bericht is geplaatst in Blogpost, Ned. Indië met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*