Terug van vakantie

Sinds vrijdagavond laat zijn we weer terug van vakantie. Ruim twee en een halve week zijn we onderweg geweest. Bestemming Frankrijk.

Het grootste deel van de vakantie hebben we doorgebracht in Bourgondië. Een prachtig gebied en erg gevarieerd. We hebben zowwel in Zuid-Oost als Noord-West gezeten. En natuurlijk in de buurt van Parijs, want als je in de buurt bent moet je zo’n stad toch bezoeken. Deze keer geen Notre Dame of Eiffeltoren, maar Pere Lachaise en De Marais met o.a. Place des Vosges.

Even een paar foto’s:

Pere Lachaise

Pere Lachaise. Op deze plaats ligt Jim Morrisson, frontman van The Doors, begraven. Hij leefde van 1943 tot 1971 en overleed in Parijs. Dat is overigens voorwaarde om in Parijs te mogen worden begraven.

Een doorkijk op Place des Vosges. Typisch Parijs. Zomaar tussen de huizen een park met fonteinen, gazonnetjes en speeltoestellen en natuurlijk een lommerrijk stuk voor de Franse volksport nr. 1.

Toch nog even een alternatieve blik op de Notre Dame. Deze foto is genomen vanachter de fonteinen voor het Hotel de Ville.

En natuurlijk was de fiets mee. Het valt tegen hoe vaak je uiteindelijk fietst, maar bergje op bergje af blijft een leuke bezigheid.

Even uitblazen na een klim bij een overzichtsbord van het Lac des Settons

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Foto's met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*