Proloog Tour de France Rotterdam 3 juli 2010

Vandaag met één van de dochters naar Rotterdam geweest om de proloog van de Tour de France mee te maken. Na de slotetappe van de editie 2009 in Parijs te hebben gezien, nu de start. En tussendoor nog de Vuelta in Assen en de Giro in Amsterdam.

Ook nu weer een hele happening. Natuurlijk eerst de vraag waar je kunt parkeren en hoe je bij het parcours komt. Zeker als je vaker met de auto in Parijs bent geweest dan in Rotterdam. Maar zoals altijd blijkt dat geen probleem. Volg de borden en voila. Dichtbij een metrostation, waar de metro ons op 200 meter van het parcours brengt.

Een plekje is zo gevonden en dan is het wachten.

Eerst komt natuurlijk de reclamecaravaan. Met petjes, sleutelhangers, pennen, onbestemde worstjes en nog zo wat snuisterijen. Verbazend om te zien hoe mensen op de reclame afduiken en politie en stadswachten op het parcours bijna manen wat onbereikbaar op straat ligt toch vooral voor hen op te rapen. De teleurstelling is dan ook groot wanneer een achtergebleven pen door één van de auto’s uit de reclamecaravaan een pen plat rijdt.

Er was nog zo gevraagd de pen op te rapen …

En dan is het wachten op de deelnemers. Ondanks de regenbuien is dat (ook nue weer) de moeite waard.

Peterpost heeft een motto voor ze.

En Lance Armstrong is nog steeds grote klasse:

Dit bericht is geplaatst in Blogpost, Foto's met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*