Openluchtexpositie ‘De Ljip fan Ljouwert’

Toen ik vanmiddag het hek achter me sloot van de meest originele kantoortuin in Leeuwarden viel mijn oog op een hele serie tekeningen. De tekeningen waren bevestigd aan het hek dat rond de bouwput staat van de parkeergarage onder het Wilhelminaplein.
Nieuwsgierig als ik ben heb ik meteen even gekeken. En wat blijkt? Het zijn tekeningen uit het project ‘De ljip fan Ljouwert’. Wat dat is? Op internet vond ik onder meer het volgende:

‘Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) presenteert samen met Project Nieuw Zaailand de openluchtexpositie De Ljip fan Ljouwert, Leeuwarden op de kaart gezet. Deze expositie is gemaakt door leerlingen van dertig groepen 5 en 6 van basisscholen in de gemeente Leeuwarden en zal in juli en augustus te zien zijn op de omheining rondom de bouw van Project Nieuw Zaailand, langs het Ruiterskwartier.’

Wie meer wil lezen klikt hier.

En dit zijn twee voorbeelden:

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Foto's met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*